'Dit seizoen moet minimaal gelijk aan het fantastische vorige seizoen zijn'

'Dit seizoen moet minimaal gelijk aan het fantastische vorige seizoen zijn'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 17:37wo 12-08-2020 om 17:37

Arne Slot waakt voor verslapping bij AZ. De oefenmeester van de Alkmaarders wil dat het komende seizoen minstens net zo goed is als de voorgaande voetbaljaargang en staat niet toe dat zijn spelers de teugels laten vieren, zegt hij in een groot interview met Voetbal International.

Slot houdt in de gaten dat zijn spelers na een succesvol seizoen niet op hun lauweren rusten, maar stelt ook dat het abrupte stopzetten van de competitie een stimulans kan zijn. "Een paar maanden geleden zaten we nog met het onbevredigende gevoel dat we de competitie niet konden afmaken. We maakten een goede kans op de landstitel en ineens was het over. Ik proef bij iedereen een enorme drive. Dit seizoen moet minimaal gelijk aan het fantastische vorige seizoen zijn."

De afgelopen weken was er veel te doen over de verdeling van de Champions League-tickets in Nederland. Slot wil er niet al te veel over kwijt. "Ik zie het als een compliment als mensen zich druk maken over AZ. Dan houden mensen dus serieus rekening met ons. Als hier iets aan de hand is en het boeit niemand, dan zou dat iets zeggen over de status van onze club. Kennelijk zijn we goed genoeg om de gemoederen flink bezig te houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws