Volledig AZ-mailtje van Van Praag lekt uit: 'Transparantie hoog in het vaandel'

Volledig AZ-mailtje van Van Praag lekt uit: 'Transparantie hoog in het vaandel'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 15:54wo 12-08-2020 om 15:54

De door Michael van Praag aan AZ verstuurde e-mail is uitgelekt via Quote-journalist Mark Koster. De UEFA-bestuurder was onaangenaam verrast toen AZ via juridische weg een direct Champions League-ticket op wilde eisen en uitte zijn ongenoegen via een e-mail aan AZ-directeur Robert Eenhoorn.

'Ik vind het eigenlijk niet kunnen' en 'ik wist ook van niks, maar word er inmiddels wel op aangesproken dat het op deze manier in Nederland kennelijk kan gebeuren dat jullie zo opereren' stond er in de e-mail van Van Praag, wist Quote medio juni al te melden. Koster heeft inmiddels de gehele e-mail gedeeld via Twitter.

Van Praag voorspelde hierin al dat het beroep van AZ weinig zin zou hebben. 'Het werkt internationaal bovendien ook echt contraproductief voor jullie, omdat wij bij de UEFA transparantie hoog in het vaandel hebben staan. Jammer dus.' De afloop van het verhaal is bekend: de UEFA liet niets van zich horen en begon maandag aan de loting voor de tweede Champions League-voorrondes, mét AZ. De Alkmaarders werden gekoppeld aan het Tsjechische Viktoria Plzen.

In de woensdageditie van het Algemeen Dagblad verscheen een groot interview met Van Praag, die geen blad voor de mond nam. De oud-voorzitter van Ajax vond het stuitend dat zijn rol bij de UEFA – vanwege zijn Ajax-verleden – in twijfel werd getrokken door AZ-adviseur Karim Aachboun. "Pas nu het pleit is beslecht, reageer ik op deze kwestie. AZ heeft me in mijn eer aangetast op een manier die ik echt niet vind kunnen. Het zegt alles dat de UEFA niet eens formeel heeft gereageerd op AZ, maar gewoon de loting heeft uitgevoerd voor de voorrondes", liet hij weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws