AZ heeft prangende vragen: 'Waarom moest en zou Ajax eerste worden?'

AZ heeft prangende vragen: 'Waarom moest en zou Ajax eerste worden?'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 09:47vr 10-07-2020 om 09:47

Laatste update: vrijdag 10 juli 2020 om 09:49vr 10-07-2020 om 09:49

AZ vindt dat de club het zuiver heeft gespeeld in de poging om het rechtstreekse Champions League-ticket te bemachtingen. Dat zegt juridisch adviseur Karim Aachboun in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Alkmaarders hebben alle gebaande panden bewandeld, alvorens het naar de UEFA is gestapt. "AZ heeft het juist heel zuiver gespeeld", vindt Aachboun. "De club heeft in de eerste maanden rechtstreeks met de KNVB gecommuniceerd, niet via bevriende media. Pas toen er geen antwoorden kwamen, hebben we de UEFA aangeschreven", zegt de adviseur, die zich uit het dossier heeft teruggetrokken en dus nu vrijuit mag praten.

Aachboun zet twijfels bij de beweegredenen van een aantal partijen om het Champions League-ticket niet van Ajax af te pakken. "Ik wil niet in complottheorieën gaan denken, maar waarom moest en zou Ajax eerste worden, ook volgens sommige buitenstaanders in de pers, en waarom ging zelfs UEFA-bestuurder Michael van Praag, een man met nota bene een Ajax-achtergrond, zich ermee bemoeien? Waarom zou je doelsaldo toepassen als zogenaamd objectief criterium, terwijl er pas 25 wedstrijden zijn gespeeld? En waarom verdedig je jezelf met ‘reglementen’ die je nota bene zelf in de papierversnipperaar hebt gegooid, en waarvan je zelf erkent dat ze niet voldoen?"

Van Praag trad na de poging van AZ om het Champions League-ticket via de UEFA te bemachtigen in direct contact met het bestuur van AZ. Dat was volgens een ontdekking van Quote tegen de regels van de UEFA in. De voetbalbond besloot echter om niet in te grijpen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws