'Alleen als Elia gaat verdienen wat de rest ook verdient, moet hij komen'

'Alleen als Elia gaat verdienen wat de rest ook verdient, moet hij komen'

13-08-2020 12:23 Laatste update: 12:36
84

Eljero Elia moet alleen naar FC Twente komen als hij voor hetzelfde salaris als zijn ploeggenoten gaat voetballen. Dat vindt Arnold Briggink in gesprek met VoetbalTijd.

Bruggink is overtuigd van de meerwaarde van de 33-jarige Elia, maar maakt zich zorgen over de verhoudingen binnen de selectie. "Het ligt er echt aan voor welk salaris hij komt", aldus de oud-speler van Twente. "Elia is een speler van de buitencategorie. Als hij voor het geld gaat spelen waar de rest ook voor speelt, dan moet hij komen. Je moet er niet extra voor gaan betalen."

Elia's levenswijze kan weleens voor scheve gezichten gaan zorgen, denkt Bruggink. "Alles binnen de club is nu weer normaal. En als je Eljero binnenhaalt, krijgt je natuurlijk een heel mooie speler, maar ook alles eromheen. Hij heeft geld verdiend, houdt van mooie auto's. Dat is een totaal ander beeld dat je dan in een elftal krijgt. En dan moet hij wel heel erg leveren, om iedereen zover te krijgen dat te accepteren."

Elia is na zijn vertrek bij Basaksehir transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Ook ADO Den Haag en FC Groningen zijn in hem geïnteresseerd.

No Poll