Ten Hag positief over Ajax-experiment: 'Die twee hebben een klik'

Ten Hag positief over Ajax-experiment: 'Die twee hebben een klik'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 23:30do 13-08-2020 om 23:30

Erik ten Hag vindt dat het experiment met Zakaria Labyad en Quincy Promes goed is uitgepakt. Labyad begon tegen FC Utrecht als spits, Promes was de nummer tien.

Labyad scoorde maar liefst drie keer. Ten Hag suggereert dat het de volgende keer weer zo zou kunnen. "Dat is zeker voor herhaling vatbaar. Ik denk dat die twee een klik hebben, ze kunnen goed uit de voeten. Het is een combinatie waar we aan kunnen denken", zegt Ten Hag tegen FOX Sports.

"Hij kreeg z'n kans toen David Neres geblesseerd raakte, waar hij heel lang op heeft moeten wachten", zegt Ten Hag over Labyad. "Toen stond hij er, terwijl hij eigenlijk nog niet eens fit was. Per wedstrijd werd hij beter, maar daarna raakte hij ernstig geblesseerd. Op de terugweg kwam corona, dus hij heeft het afgelopen seizoen heel weinig gespeeld. Hij moet in het ritme komen.

Ook Noa Lang liet zich zien. Hij is net als Labyad op zoek naar een basisplaats. "Daar is deze fase voor. Als ze iets willen bewijzen en iets bij willen dragen aan het team, moeten ze de neus aan het venster steken. Dat hebben ze allebei gedaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Labyad een basisplaats?

(1489 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws