Update: Transfer is definitief: Chong op huurbasis naar Werder Bremen

Update: Transfer is definitief: Chong op huurbasis naar Werder Bremen

Gepubliceerd: zondag 16 augustus 2020 om 11:39zo 16-08-2020 om 11:39

Het is rond, meldt Kicker: Tahith Chong maakt de overstap van Manchester United naar Werder Bremen. De Duitse club huurt hem tot de zomer van 2022.

Vorige week werd bekend dat Werder Bremen werk maakte van de komst van Chong, die op dat moment al zijn jawoord had gegeven. Inmiddels zijn ook de clubs eruit. Chong wordt op korte termijn gepresenteerd in Duitsland. Zondag maakt hij zijn debuut op het trainingsveld. Chong is de opvolger van Milot Rashica, die op weg is naar RB Leipzig.

Werder Bremen huurt de twintigjarige Nederlander tot de zomer van 2021 van Manchester United. Aanvankelijk stuurde de Duitse club aan op een tweejarige huurdeal, maar dat zag United niet zitten vanwege de financiële voorwaarden. De Engelse grootmacht had Chong naar verluidt liever aan een club willen verhuren die het salaris van ruim twee miljoen euro volledig kon overnemen.

Chong maakte in 2016 de overstap van Feyenoord naar Manchester United. Afgelopen seizoen kwam hij niet verder dan drie invalbeurten in de Premier League. Werder Bremen-middenvelder Davy Klaassen liet zich eerder op de zaterdag al lovend uit over zijn talentvolle landgenoot.

Update: Werder Bremen heeft de komst van Chong officieel gemaakt. De laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond, maar de Nederlander staat klaar om zich te melden voor de eerste training van de club. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws