Vertrekwens bij Real Madrid: 'Onder Zidane krijg ik geen kansen'

Vertrekwens bij Real Madrid: 'Onder Zidane krijg ik geen kansen'

16-08-2020 16:43
40

James Rodríguez baalt dat hij een bijrol heeft bij Real Madrid. De Colombiaan heeft nog een contract voor één seizoen in Spanje en lijkt aan te sturen op een vertrek. 

James (29) werd in 2017 voor twee seizoenen verhuurd aan Bayern München. Vorig jaar keerde hij terug in Madrid, maar de teller bleef staan op acht wedstrijden. "Het is frustrerend als je niet speelt", zegt hij tegen Marca. "Ik weet dat ik de kwaliteiten heb om altijd te spelen, maar vanwege anderen speel ik niet", doelt James indirect op trainer Zinedine Zidane. "Het is heel erg frustrerend. Als ik slecht zou zijn, zou ik het accepteren, maar ik wil altijd winnen."

Zidane laat James steevast links liggen. "Het is zijn keuze. Hij kiest voor anderen en dat moet ik respecteren. Het is lastig wanneer je niet dezelfde kansen krijgt als je ploeggenoten. Ik wilde graag vertrekken, maar dat wilde de club niet. Ik wilde naar een club waar ik zou gaan spelen. Ik wist dat ik onder Zidane geen kansen zou krijgen, omdat zijn basiself al stond."

Het is afwachten waar de toekomst van James ligt. "Het kan dagen of weken duren tot bekend is waar ik heenga. Ik weet het nu echt niet. Ik wil ergens heen waar ik ga spelen, gelukkig ben en waar ik door de hele wereld gewaardeerd word."