Koeman: Er is een goede speler bij Ajax, maar er zijn er meer

Koeman: "Er is een goede speler bij Ajax, maar er zijn er meer"

19-08-2020 18:29
158

Ronald Koeman geeft op zijn eerste persconferentie als coach van FC Barcelona aan dat een droom voor hem in vervulling is gegaan. De Nederlander wordt meteen gevraagd naar de mogelijke transfer van Donny van de Beek, maar houdt zich op de vlakte.

Over de veranderingen die hij door gaat voeren in Camp Nou doet Koeman nog geen uitspraken. Zo zijn er bij de club maar zeven spelers die absoluut niet mogen vertrekken en wordt Van de Beek gelinkt aan de club. "Ik praat niet over transfers", is Koeman duidelijk. "We kijken naar posities die we moeten verbeteren. Ik kan m'n mening niet geven over spelers en of ze interesse hebben om hier te spelen. Er is een goede speler bij Ajax, maar er zijn er meer."

Over de toekomst van Luis Suárez bij de club doet Koeman ook nog geen uitspraken. De trainer maakt voor één speler een uitzondering. "Ik heb al gezegd dat ik niet inga op individuele spelers", aldus Koeman na een vraag over Suárez, die in de belangstelling staat van Ajax. "Messi is een ander verhaal, want hij is aanvoerder. Wat anderen betreft heb je positieve en negatieve besluiten. Ik wil eerst met de speler zelf praten, en pas daarna met de pers. Ik ga hier niet over spelers praten, uit respect voor hen."

Grootste club ter wereld
Koeman hoefde niet lang na te denken over het aanbod van de Spaanse club. "Barcelona is nog steeds de grootste club ter wereld. Het is een droom die uitkomt om hier trainer te worden", geeft hij aan. Koeman is ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plek is. "Balbezit, domineren en wedstrijden winnen", geeft hij als belangrijkste punten aan. "Ik heb ervaring opgedaan bij veel ploegen. Ik denk dat ik geschikt ben om Barcelona op dit hoogste niveau te trainen."