KKD-clubs klagen over hoge kosten coronatests: 'Mogen ook van Albert Heijn komen'

KKD-clubs klagen over hoge kosten coronatests: 'Mogen ook van Albert Heijn komen'

20-08-2020 18:58 Laatste update: 18:59
39

De KNVB heeft een miljoenendeal afgesloten met het bedrijf Eurofins, dat coronatesten afneemt. De voetbalbond heeft een flinke korting bedongen, maar toch zijn er verschillende Keuken Kampioen Divisie-clubs die niet tevreden zijn over de kosten.

Ondanks de korting die de KNVB heeft bedongen, zijn er verschillende teams uit de Keuken Kampioen Divisie die bezorgd zijn. "Aan de onderkant van de Keuken Kampioen Divisie zijn er veel profclubs die het zwaar hebben. Daar zijn wij er één van", geeft FC Dordrecht-directeur Hans de Zeeuw aan in gesprek met de NOS. "Gezondheid staat voorop, maar je moet het wel allemaal maar kunnen betalen", geeft hij aan. Dordrecht is ongeveer 40.000 euro kwijt aan de tests.

NEC-directeur Wilco van Schaik is het helemaal met zijn collega eens. "Dit kost ons per wedstrijd minimaal 1.500 euro", zegt hij. "Voor een volledig voetbalseizoen met 38 speelronden is dat voor ons 57.000 euro aan extra kosten. Dat is, zeker in deze tijden, serieus geld. Eigenlijk zou de overheid daar oog voor moeten hebben, maar dat gebeurt niet. Welke bedrijfstak test zo veel? Hier mag best een fonds of ondersteuning voor komen."

Bij Dordrecht blijft men zoeken naar goedkopere opties, om zo de kosten te drukken. "Het interesseert me eigenlijk helemaal niet waar die test vandaan komt, het mag ook van de Albert Heijn of de Action komen voor 1 euro. Ik zit met de kosten. Punt. En dat moet opgelost worden", geeft De Zeeuw aan.