Ajax treft drie Amsterdammers bij Hertha: 'Hij was altijd topscorer in opleiding'

Ajax treft drie Amsterdammers bij Hertha: 'Hij was altijd topscorer in opleiding'

Gepubliceerd: maandag 24 augustus 2020 om 00:05ma 24-08-2020 om 00:05

Laatste update: maandag 24 augustus 2020 om 12:42ma 24-08-2020 om 12:42

Ajax treft dinsdagavond tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC drie spelers met een verleden in Amsterdam. Javairô Dilrosun (22), Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan (19) staan onder contract bij de Duitsers.

Casimir Westerveld, hoofd jeugdscouting van Ajax, maakte Dilrosun, Zeefuik en Redan van dichtbij mee. "Als je bij Ajax speelt, verwachten mensen iets bijzonders van je. Onze speelstijl is aanvallend. Spelers krijgen maximale vrijheid om hun eigen beslissingen te nemen op het veld", geeft hij tegenover BILD een kijkje in de Amsterdamse keuken.

Van die filosofie profiteerde vooral Dilrosun, aldus Westerveld. "Javairô is heel creatief. Hij kan zijn tegenstander met één actie verrassen en het verschil maken. Buiten het veld is hij het meest verlegen van de drie", verklaart hij. "Daishawn (Redan, red.) is een winnaar. Dat maakt hem soms humeurig. Hij was in de Ajax-opleiding altijd de topscorer. Een echte killer in het strafschopgebied."

Zeefuik voegde zich deze zomer bij Dilrosun en Redan. Westerveld: "Deyovaisio maakte indruk op iedereen met zijn mentaliteit. Hij is altijd vastbesloten om de volgende stap te zetten. Hij past goed in de Bundesliga, de supporters zullen van hem houden. Het zou me niet verbazen als hij vanwege Javairô voor Hertha heeft gekozen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws