'Toen Van Beek wegviel, vroeg Advocaat of ik achterin of linksback wilde staan'

'Toen Van Beek wegviel, vroeg Advocaat of ik achterin of linksback wilde staan'

26-08-2020 09:38
88

Wouter Burger gaat voorlopig als centrale verdediger door het leven. De negentienjarige Feyenoord-middenvelder is na het langdurig wegvallen van Sven van Beek noodgedwongen één linie naar achter gezakt.

Feyenoord zat al niet ruim in zijn centrale verdedigers: Burger is nu tijdelijk 'omgeschoold' en stond dinsdag tegen Arminia Bielefeld één helft lang in het hart van de verdediging. "Toen Sven van Beek helaas uitviel tegen Sparta, vroeg de trainer (Dick Advocaat, red.) of ik linksback of centraal wilde spelen. Dus toen gaf ik aan dat ik liever centraal stond", laat de vorig seizoen aan Excelsior verhuurde middenvelder weten aan RTV Rijnmond. Afgelopen weekend viel ook Marcos Senesi tijdelijk weg. "Dus toen gaf ik aan: graag centraal in plaats van linksback. Het was een makkelijke keuze voor mij."

Zijn tijdelijke verhuizing is Burger goed bevallen, hoewel hij nog nooit eerder centraal achterin heeft gespeeld. "Aan de bal gaat het goed. Ik merk dat ik met het spel voor me goed de vrije man kan vinden. Alleen merk ik dat je achterin op meer dingen moet letten dan op het middenveld. Je moet bezig zijn met je linksback, de rechter centrale, de middenvelders, de restverdediging... Er komt meer bij kijken dan op het middenveld."

Hoe vaak Burger nog centraal achterin zal spelen, moet nog blijken. "Als Senesi fit is, zal hij gewoon de meeste wedstrijden in de basis staan. Dat heeft hij vorig seizoen laten zien. Maar het is voor de trainer wel fijn als daar een jongen kan staan die daar ook goed uit de voeten kan."