'Als Thiago naar Liverpool gaat is het al beslist, beter dan Messi bij Man City'

'Als Thiago naar Liverpool gaat is het al beslist, beter dan Messi bij Man City'

27-08-2020 17:14
43

Lionel Messi zou een geweldige aanwinst zijn voor Manchester City, maar toch is een overstap van Thiago Alcantara naar Liverpool een betere deal. Dat zegt Wayne Rooney, die The Reds tipt voor het kampioenschap dit seizoen.

Om uiteenlopende redenen denkt Rooney dat Chelsea en Manchester United er nog niet klaar voor zijn. "Ik denk dat het tussen City en Liverpool zal gaan", zegt de huidige speler en assistent van Phillip Cocu bij Derby County tegen talkSPORT. "En als Thiago naar Liverpool zal gaan, is het al helemaal beslist. Dat zou een betere transfer zijn dan Messi die naar Manchester City gaat."

Rooney bedoelt niet dat Messi op zijn retour is. De Engelsman heeft niets dan lof voor de Argentijn, die weg wil bij Barcelona. "Hij heeft alles: hij kan scoren, kansen creeren, het spel dicteren en hij is de beste speler die er ooit is geweest. Als hij toch naar de Premier League kan komen.."

Messi is volgens de aanvaller dan ook beter dan Cristiano Ronaldo. "Begrijp me niet verkeerd, ik heb met Ronaldo gespeeld en ze hebben samen de lat enorm hoog gelegd. Dat gaat nooit meer geëvenaard worden. Maar voor mij is Messi echt van een ander niveau. Hij is één van de weinige spelers waar ik ooit met open mond naar heb zitten kijken."