Gudde over opzienbarend Overmars-interview: 'Niet gesproken, van beide kanten'

Gudde over opzienbarend Overmars-interview: 'Niet gesproken, van beide kanten'

11-09-2020 21:14
205

Eric Gudde belandde eind april in het oog van de storm, toen er vergaderd moest worden over de afwikkeling van het voetbalseizoen. De directeur van de KNVB moest uiteindelijk de knopen doorhakken en maakte zich niet bij iedereen populair.

Onder meer AZ, FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap waren het kind van de rekening en staken hun kritiek niet onder stoelen of banken. "Ik schat in dat hier en daar wel de nodige littekens zijn overgebleven. Natuurlijk hakt dat erin", vertelt hij in gesprek met het NRC over zijn band met de diverse clubbestuurders.

De lont werd in het kruidvat gestoken door Ajax-directeur Marc Overmars, die contact zocht met De Telegraaf en opriep om de competitie per direct te beëindigen. Die teksten kwam voor Gudde als een donderslag bij heldere hemel, aangezien de KNVB het seizoen juist af wilde maken. "Het eerste interview was nog niet geweest, of ik had Martin van Rijn (interim-minister voor Medische Zorg, red.) aan de lijn. Die zei: ik begrijp hieruit dat jullie willen stoppen? Dat wilden we helemaal niet." Gudde en Overmars hebben elkaar sinds dit Telegraaf-interview niet gesproken. "Nee. Van beide kanten niet", aldus Gudde.