Heerenveen rondt toptransfer af: Van Hecke aan de slag in Eredivisie

Heerenveen rondt toptransfer af: Van Hecke aan de slag in Eredivisie

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 12:18vr 18-09-2020 om 12:18

De kogel is door de kerk: Jan Paul van Hecke speelt komend seizoen voor sc Heerenveen. De Friese club huurt de twintigjarige verdediger van Brighton.

Van Hecke verruilde NAC Breda vorige week voor Brighton. De Premier League-club maakt meteen duidelijk dat de Zeeuwse verdediger in de Eredivisie zou worden gestald. Niet FC Utrecht, dat aanvankelijk de beste papieren leek te hebben, maar Heerenveen gaat met hem aan de haal.

"Het is heel mooi dat Jan Paul voor ons heeft gekozen", reageert technisch manager Gerry Hamstra op de website van Heerenveen. "Dat een Premier League-club hem als speler uit de eerste divisie overneemt, zegt alles over het talent, de kwaliteit en de potentie die Jan Paul bezit. Met hem erbij zitten we achterin nu ruimer in onze keuzes. Jan Paul maakt een stormachtige ontwikkeling door, die hij bij ons mag doorzetten."

Van Hecke speelde zestien officiële wedstrijden voor NAC, waarin hij goed was voor vier goals. Twee jaar geleen maakte hij de overstap van amateurclub vv Goes naar NAC. Heerenveen versterkte zich eerder deze zomer met Henk Veerman, Pawel Bochniewicz, Erwin Mulder, Ulysses Llanez, Sieben Dewaele, Joaquin Fernández en Oliver Batista Meier.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws