'Ingevoerde bron' van Derksen: 'Koeman legt zich neer bij afketsen Memphis-deal'

'Ingevoerde bron' van Derksen: 'Koeman legt zich neer bij afketsen Memphis-deal'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 21:03vr 18-09-2020 om 21:03

Memphis Depay leek hard op weg naar FC Barcelona, maar de Spaanse voetbalbond wierp een onverwachte hindernis op. Barça zal eerst een groot aantal spelers moeten verkopen voordat het Memphis kan presenteren: of het zover komt, is nog maar de vraag.

Barça kreeg tijdens de coronacrisis financiële hulp van de overheid om de misgelopen wedstrijdinkomsten te compenseren. In ruil daarvoor mochten de Catalanen niet meer ongelimiteerd geld uitgeven: nieuwe spelers halen mogen pas gehaald worden als er transferinkomsten op de rekening staan. De dertig miljoen euro voor Memphis moet dus gecompenseerd worden met zestig miljoen aan spelersverkopen.

De Oranje-international zit nu dus in de wachtkamer en het begint erop te lijken dat zijn kans verkeken is. Barcelona-trainer Ronald Koeman houdt er al rekening mee dat de transfer geen doorgang gaat vinden, meldt Johan Derksen vrijdagavond in Veronica Inside, op basis van 'doorgaans goed ingevoerde bronnen'.

Memphis staat nog tot het einde van het seizoen onder contract in Lyon. Vrijdagavond staat hij aan de aftrap tijdens het Ligue 1-duel tussen Olympique Lyon en Olympique Nîmes, met nummer 10 als nieuw rugnummer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws