Advocaat: 'Alleen Ajax mag noteren dat er jeugd doorbreekt, maar wij doen zelfde'

Advocaat: 'Alleen Ajax mag noteren dat er jeugd doorbreekt, maar wij doen zelfde'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 07:13za 19-09-2020 om 07:13

Dick Advocaat vindt dat Feyenoord genoeg jeugdspelers door laat breken in het eerste elftal. De Kleine Generaal ziet dat Feyenoord hetzelfde doet als Ajax én neemt het op voor Lutsharel Geertruida.

"Vanaf het moment dat we met de technische staf zijn begonnen, hebben we vijf tot zes jongens uit de eigen jeugd van Feyenoord constant gebruikt", begint Advocaat op de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Twente. "Ik hoor altijd dat Ajax alleen mag laten noteren hoeveel jeugd er doorbreekt. Wij doen hetzelfde, hoor."

"De talenten uit de jeugd van Feyenoord ontwikkelen zich prima. Volgende week sluit Tyrell Malacia weer aan, dan hebben we opnieuw een aardig aantal", geeft Advocaat aan.

Een van de grootste talenten in de opleiding van Feyenoord is Geertruida. De back was zelfs lang in de race om de Golden Boy Award. "Ik weet niet of hij daar nu al voor in aanmerking kwam. Zover is hij nog niet. Hij zal het zelf moeten waarmaken de komende tijd. Hij is pas 19 jaar, heeft al voldoende wedstrijden in het eerste elftal achter zijn naam staan en stond niet voor niks het laatste half jaar in de basis. D'r zit ook een goede kop op. Al die wedstrijden zijn goed voor hem en voor Feyenoord."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws