Cruijff kent PSV-aanwinst Zahavi goed: 'Losse enkeltjes, zoals ik dat noem'

Cruijff kent PSV-aanwinst Zahavi goed: 'Losse enkeltjes, zoals ik dat noem'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 21:12ma 21-09-2020 om 21:12

Jordi Cruijff haalde Eran Zahavi in 2013 naar Maccabi Tel Aviv en kent de 33-jarige aanvaller maar al te goed. Hij verwacht dat de Israëlisch international ook in de Eredivisie aan de lopende band gaat scoren.

"Eran is een doelpuntenmachine. Hij heeft losse enkeltjes, zoals ik dat noem: een fantastisch schot in zijn benen. Krijgt hij de bal in het strafschopgebied, dan ligt die in het doel", is Cruijff lovend in gesprek met De Telegraaf. Ik snap wel dat mensen denken: hij heeft veel gescoord, in Israël en China… Maar in China zijn veel duurdere spelers gehaald die dat niét deden. Qua cijfers was Zahavi de beste spits in China van de afgelopen vier jaar."

Met Zahavi heeft PSV een modelprof in huis gehaald, is Cruijff van mening. "Op de trainingen moest hij zelfs worden afgeremd. Eran wilde zo veel doen, dat we ervoor moesten zorgen dat hij wel fris aan de wedstrijden kon beginnen. Hij is 33, maar so what? Hij is superfit, alleen maar met zijn lijf bezig en Klaas-Jan Huntelaar werd ook op zijn 33e naar Ajax teruggehaald."

Cruijff heeft respect voor Zahavi, die het nog een keer in Europa wil proberen. "Het is echt een voetbalbeslissing geweest om naar PSV te gaan. In China kon hij een salaris krijgen dat vele malen hoger was. Maar dat geld heeft hij allemaal laten liggen. Zahavi heeft het gevoel zich nog eens te moeten laten zien in Europa, onder Roger Schmidt, een trainer die hem goed kent, in een aanvallend team", sluit Cruijff af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws