Van Bronckhorst maakte kersvers PSV'er Zahavi wegwijs: 'Informatie ingewonnen'

Van Bronckhorst maakte kersvers PSV'er Zahavi wegwijs: 'Informatie ingewonnen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 07:58di 22-09-2020 om 07:58

Giovanni van Bronckhorst zwaaide deze week Eran Zahavi uit: de 33-jarige Israëliër vervolgt zijn carrière bij PSV. De Eindhovenaren kunnen nog veel plezier gaan beleven aan Zahavi, vermoedt de voormalig Feyenoord-trainer.

De 54-voudig international van Israël scoorde sinds 2016 aan de lopende band voor Guangzhou R&F, de club waar Van Bronckhorst sinds het begin van dit jaar actief is. Toen PSV zich meldde, was hij echter onhoudbaar, ook vanwege zijn bijna aflopende contract. "Op zeker moment heeft hij bij mij veel informatie ingewonnen over de Eredivisie, over het voetbal in het algemeen in Nederland en over PSV", vertelt Van Bronckhorst aan De Telegraaf.

Zahavi was de voorbije jaren dé blikvanger van de Chinese club. "Ik zag meteen zijn kwaliteiten. Hij stak er bovenuit en ik was natuurlijk blij dat hij bij deze club zat", aldus Van Bronckhorst. "Hij is een echte spits, weet waar de ruimtes liggen, scoort makkelijk (103 keer in 117 wedstrijden voor Guangzhou R&F, red.) en is een prima voetballer."

De routinier signeerde voor het weekend een tweejarige verbintenis in Eindhoven. Mogelijk maakt hij donderdag tegen het Sloveense NS Mura al zijn PSV-debuut.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws