Swart hoopt op transfers bij Ajax: 'Middenvelder, vind ik nog niet goed genoeg'

Swart hoopt op transfers bij Ajax: 'Middenvelder, vind ik nog niet goed genoeg'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 12:47di 22-09-2020 om 12:47

Sjaak Swart gunt Sergiño Dest een transfer naar Bayern München of FC Barcelona, maar geeft aan dat de verdediger zich nog verder moet ontwikkelen. Mister Ajax vindt dat er nog een aantal spelers bij moeten komen in Amsterdam.

"Hij kan goed voetballen, maar moet nog wel beter worden", doelt Swart op Dest in gesprek met VoetbalPrimeur. "Een goede speler, je kan hem links en rechts neerzetten. Dat is de keuze van de trainer." De kans lijkt echter klein dat de international van de Verenigde Staten nog lang onder contract staat bij Ajax. "Als hij de kans krijgt en het leuk vindt om naar Bayern of Barcelona te gaan... Ja, dat is voor een speler altijd mooi."

Swart denkt wel dat het voor Dest beter was geweest om nog wat langer bij Ajax te blijven. "Ik zeg altijd: als je een Ajacied bent, dan blijf je eerst een paar jaar voetballen. En dan ga je pas kijken naar iets anders."

Mocht Dest vertrekken uit Amsterdam, dan moeten er zeker nog een aantal spelers bijkomen. Swart hoopt onder meer op een middenvelder. "Je hebt genoeg spelers, maar om het elftal beter te maken, moeten er nog één of twee komen. Een middenvelder, eentje die ook controlerend kan spelen. Dat vind ik nog niet goed genoeg", doelt Mister Ajax op Edson Álvarez.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws