Swart ziet VAR wél ingrijpen bij Ajax-RKC en niet bij PSV-Emmen: 'PSV is gematst'

Gepubliceerd: ma 21 september 2020 om 18:47

 

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

 

Ajax won zondag zonder problemen van RKC Waalwijk, maar Sjaak Swart baalde van de VAR: na interventies vanuit Zeist werd één Amsterdamse treffer afgekeurd en kreeg RKC-verdediger Luuk Wouters een rode kaart. Bij PSV-FC Emmen werd er juist níét ingegrepen, zag Mister Ajax.

Aaron Golub
AMSTERDAM

Maxi Romero kopte de Eindhovenaren in minuut 94 naar een 2-1 overwinning, maar maakte volgens Swart een overtreding. "Die zijn zelfs gematst. Dat was een zuivere fee kick", aldus Mister Ajax in gesprek met VoetbalPrimeur. "Die verdediger (Desevio Payne, red.) kopt gewoon een bal weg en krijgt een gooi in zijn rug. Maar toen hebben ze geen VAR laten zien. Als je heel eerlijk bent, hadden ze gewoon gelijk moeten spelen. En dat had Emmen ook verdiend."

Bij Ajax-RKC meldde de VAR zich wel. "Door een overtreding op eigen helft, wat ook dubieus was. Gaan ze door, wordt een hele mooie goal, wordt die afgekeurd...", foetert Swart. Later in de wedstrijd kreeg Melle Meulensteen de bal in zijn eigen strafschopgebied tegen de arm aan: de RKC-verdediger werd gespaard door arbiter Bas Nijhuis en de VAR. "Dat begrijp ik niet. Je staat voor een leeg doel en je krijgt de bal tegen je arm: is gewoon een handsbal en een penalty. Maar ze hebben regels... Als die oud-trainers en oud-scheidsrechters dat gaan uitleggen, dan zakt je broek af."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws