'Spel is op de wagen: Barcelona meldt zich officieel bij Ajax voor Dest'

'Spel is op de wagen: Barcelona meldt zich officieel bij Ajax voor Dest'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 10:55di 22-09-2020 om 10:55

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 11:09di 22-09-2020 om 11:09

Het spel is volledig op de wagen. Nu Bayern München een tweede bod heeft neergelegd bij Ajax voor Sergiño Dest, heeft ook FC Barcelona zich officieel gemeld bij de Amsterdamse club. 

Dat meldt De Telegraaf. De Spaanse grootmacht hoopt Dest voor de neus van Bayern weg te kapen. Barcelona wil in gesprek met Ajax om te kijken of een transfer haalbaar is. De financiële situatie van de Spaanse club is niet optimaal: er moet eerst verkocht worden voordat er nieuwe spelers naar Camp Nou gehaald kunnen worden.

Bayern heeft naar verluidt nog steeds de beste papieren in de strijd om de handtekening van Dest. Barcelona is aan strikte regels gebonden vanwege een financieel steunpakket: alle Spaanse clubs werden deze zomer financieel geholpen door de Spaanse staat, maar moeten daardoor wel op de centen letten. Barça mag pas een transfer afronden als daar honderd procent extra inkomsten tegenover staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Bij Ajax verwacht inmiddels niemand meer dat Dest in Amsterdam blijft. De rechtsback zat op eigen verzoek de afgelopen wedstrijden al op de bank, om zo min mogelijk risico's te nemen met het oog op een aanstaande transfer. Verwacht wordt dat er deze week al een akkoord over de transfersom wordt gesloten. Bayern lijkt nog steeds de volgende bestemming van Dest te worden, al hoopt Barcelona-trainer Ronald Koeman dat de verdediger de overstap maakt naar Spanje.

Barcelona is nog steeds in de race voor Memphis Depay, maar de spits van Oranje ondervindt hetzelfde als Dest. Het is afwachten tot de transfer van Barcelona-verdediger Nélson Semedo naar Wolverhampton Wanderers is afgerond, voordat Barça actief kan worden op de transfermarkt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws