Van Hooijdonk sluit stunt niet uit: 'Is met systeem van Ajax een kwetsbaarheid'

Van Hooijdonk sluit stunt niet uit: 'Is met systeem van Ajax een kwetsbaarheid'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 09:09vr 25-09-2020 om 09:09

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 09:44vr 25-09-2020 om 09:44

Pierre van Hooijdonk ziet Vitesse zaterdag wel voor een stunt zorgen op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff Arena. Met een nieuwe trainer, Thomas Letsch, en een Duitse filosofie treffen de Arnhemmers de Amsterdammers misschien wel op het goede moment. 

"Op basis van begroting is Ajax ongenaakbaar in Nederland", begint Van Hooijdonk in de Gelderlander. "Er is op papier een groot kwaliteitsverschil. Maar er liggen kansen. Je kunt Ajax maar beter in het begin van de competitie tegenkomen. Dan staat het team nog niet. En dat is nu ook."

Hoewel Ajax het seizoen goed van start is gegaan met zes punten uit twee duels, ziet Van Hooijdonk de ploeg van coach Erik ten Hag nog geen machine is. "Er zijn wisselingen geweest. Hakim Ziyech is weg. En Donny van de Beek heeft de hele voorbereiding meegemaakt, maar is toch vertrokken. Nieuwe spelers moeten wennen. Dat is met het systeem van Ajax, zo aanvallend, een kwetsbaarheid", aldus Van Hooijdonk.

Ajax en Vitesse treffen elkaar zaterdag om 21.00 uur in Amsterdam. De Arnhemmers hebben net als Ajax zes punten uit twee duels. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws