'Ajax speelt spelletje met Bayern München: Duitsers voelen zich verraden'

'Ajax speelt spelletje met Bayern München: Duitsers voelen zich verraden'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 20:22zo 27-09-2020 om 20:22

Laatste update: zondag 27 september 2020 om 20:31zo 27-09-2020 om 20:31

Bayern München voelt zich verraden door Ajax. Dat meldt Diario SPORT zondag. Sergiño Dest had een persoonlijk akkoord met de Duitse grootmacht, maar kiest naar verluidt voor een transfer FC Barcelona.

In München is men ervan overtuigd dat Ajax een 'vies spelletje' heeft gespeeld in de transfersoap rond Dest. De negentienjarige vleugelverdediger bereikte vorige week een akkoord met Bayern, maar de Amsterdamse club stribbelde tegen. Een openingsbod van twaalf miljoen euro bleek niet onvoldoende, waarna de Duitse kampioen het bedrag verhoogde naar bijna twintig miljoen. Op dat moment was Barça nog niet concreet voor Dest.

Na het tweede bod van Bayern begon Ajax de onderhandelingen te vertragen, aldus SPORT. Dat had alles te maken met de transfer van Nélson Semedo naar Wolverhampton Wanderers. Barça had weliswaar interesse in Dest, maar kon pas toeslaan zodra de Portugese rechtsback voor veertig miljoen euro was vertrokken.

Volgens het Catalaanse medium is Bayern ontstemd door de houding van Ajax. Niet alleen werd er evenveel geboden als Barcelona, ook waren de Duitsers bereid meer bonussen in het vooruitzicht te stellen. Om die reden leeft bij Bayern sterk het idee dat Ajax stiekem een akkoord heeft gesloten met Barça en het verhaal, dat zondag werd gepubliceerd door De Telegraaf en Voetbal International, zelf heeft gelekt naar de pers.

Met de deal tussen Ajax en Barcelona is naar schatting twintig miljoen euro gemoeid, exclusief bonussen. De Amerikaans international wordt de eerste aankoop van Koeman. Het is de bedoeling dat Dest maandag of dinsdag naar Spanje vliegt om de medische keuring te ondergaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws