Algemeen Dagblad: derde Europese grootmacht had belangstelling voor Dest

Algemeen Dagblad: derde Europese grootmacht had belangstelling voor Dest

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 16:45zo 27-09-2020 om 16:45

Niet alleen FC Barcelona en Bayern München zijn in de markt voor Sergiño Dest. Volgens het Algemeen Dagblad had ook Manchester City interesse in de negentienjarige vleugelverdediger van Ajax, die op weg is naar Barça.

De Europese elite stond deze zomer in de rij voor Dest: naast Barcelona, dat de slag lijkt te winnen, en Bayern meldde óók Manchester City zich. 'Daarmee mocht de jonge Amerikaan zich verheugen in de belangstelling van de drie clubs die al jaar en dag een dominante speelwijze nastreven', schrijft het AD.

Dest brak vorig jaar door en lijkt Ajax op korte termijn voor twintig miljoen euro te verlaten, exclusief bonussen. Hij wordt de eerste grote aankoop van Ronald Koeman in Barcelona. Verwacht wordt dat de Amerikaans international maandag of dinsdag op het vliegtuig naar Spanje stapt.

"Ik sluit niet uit dat Ajax de interesse van Bayern gebruikt heeft om een akkoord met Barcelona af te dwingen", vertelde Bayern-watcher Florian Plettenberg van het Duitse Sport1 zondag aan VoetbalPrimeur. "Hij wilde zelf wel naar Bayern komen. Maar misschien heeft Ajax hem de kant van Barcelona opgeduwd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws