'Bod van Ajax op Klaassen is rond de tien miljoen geweest, zit nog wat ruimte'

'Bod van Ajax op Klaassen is rond de tien miljoen geweest, zit nog wat ruimte'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 22:10di 29-09-2020 om 22:10

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 06:37wo 30-09-2020 om 06:37

De kans is groot dat Davy Klaassen door Ajax wordt gezien als opvolger van Donny van de Beek. Dat stelt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International. Hij vermoedt dat het eerste bod uit Amsterdam zo'n tien miljoen euro bedraagt. 

"Er is contact opgenomen met Werder Bremen en dan kom je al snel op een bod uit. Dat het twaalf miljoen euro is, is niet mijn informatie. Maar BILD zit daar altijd wel kort op. Dat het rond de tien miljoen is geweest, is volgens mij wel het geval", zegt Jansen tegen FOX Sports. "Er zit nog wel wat ruimte tussen de clubs. In de komende dagen moeten ze elkaar gaan vinden. Een ding is duidelijk: Ajax heeft officieel kenbaar gemaakt dat ze Davy Klaassen willen overnemen."

Volgens Jansen is de kans groot dat Ajax in Klaassen de opvolger van Van de Beek ziet. "Het is een nummer tien, die natuurlijk wel op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan", aldus Jansen. "Ze zien in hem wel iemand die iets extra's kan brengen. Dan zul je wel aan de nummer tien-positie moeten denken, waar Promes nu speelt."

De vraag is of het terughalen van Klaassen wel bij de Europese ambities past. "De eerste reactie is dan heel snel: nee, waarom moet je dat soort spelers halen? Maar het is niet voor niets dat ze in de laatste week bij deze spelers uitkomen. De selectie zit op zich goed in elkaar, maar de laatste weken is wel het één en ander vertrokken. Vorig jaar was het verwijt dat de selectie niet breed genoeg was. Als je dan Klaassen erbij kunt halen is dat prima voor de concurrentie. Hij bewaakt wel een bepaalde ondergrens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws