'Grotere persoonlijkheid die Klaassen is geworden, kan Ajax Europees zetje geven'

'Grotere persoonlijkheid die Klaassen is geworden, kan Ajax Europees zetje geven'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 21:04di 29-09-2020 om 21:04

Bundesliga-analyticus Erik Meijer is niet verrast door de interesse van Ajax in Davy Klaassen. De oud-international, die als speler en trainer zo'n twaalf jaar in Duitsland actief was, stelt dat 27-jarige middenvelder bij Werder Bremen een transformatie heeft ondergaan.

"Klaassen is niet meer de middenvelder die hij was", zegt Meijer tegen het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax dook hij als aanvallende middenvelder vooral achter de spitsen. Daardoor werd hij (club)topscorer. Nu heeft hij meer een controlerende rol. Eigenlijk een speler die tussen de 6- en 8-positie in zit, maar nog steeds met het neusje voor de goal."

Meijer waarschuwt dan ook dat Klaassen niet 'superdefensief' is. "Hij kan als de meest verdedigende middenvelder spelen, maar dat zou ik zonde van zijn kwaliteiten vinden. Zijn loopvermogen blijft zijn grootste wapen. Conditioneel is hij alleen maar sterker geworden Ik zie hem dan ook nog graag dat passje geven op de spits en bijsluiten."

Ook ontwikkelde Klaassen zijn leiderschapskwaliteiten bij Werder Bremen. "Hij is niet voor niets aanvoerder en de rechterhand van trainer Florian Kohfeldt." Bij Ajax zou hij ook voor Erik ten Hag een verlengstuk kunnen zijn. "Met Blind, Klaassen en Tadic heeft hij in elke linie een ervaren speler. Zo creëert hij een sterke as waar de rest omheen kan bewegen."

Volgens Meijer kan Klaassen prima mee in de Champions League met Ajax. Of hij ook in de knock-outfase het verschil kan maken, is de vraag. "De grotere persoonlijkheid die hij in de Bundesliga is geworden, kan Ajax internationaal nog wel een extra zetje geven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax voor Klaassen gaan?

Ja
50%
Nee
50%
(4582 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws