Ten Hag pareert kritiek op 'zijn' aankopen: 'We moeten het samen eens zijn'

Ten Hag pareert kritiek op 'zijn' aankopen: 'We moeten het samen eens zijn'

03-10-2020 10:34
127

Erik ten Hag bestrijdt dat hij te veel invloed heeft op het transferbeleid bij Ajax. Na spelers als Rasmus Kristensen, Razvan Marin, Zakaria Labyad en Quincy Promes zou ook de aankoop van Sean Klaiber uit de koker van de trainer komen.

Ten Hag werkte bij FC Utrecht enkele seizoenen met de 26-jarige rechtsback samen. Ook na zijn vertrek hield de oefenmeester contact met Klaiber, maar zijn aandeel moet niet overschat worden, stelt hij. "Dat is misschien een klein onderdeel. Bij Ajax moeten de trainer en de technisch directeur het samen over een aankoop eens zijn. Op de achtergrond zijn er nog veel mensen uit de scouting en staf die adviseren", zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Klaiber zei twee jaar geleden tegen VoetbalPrimeur dat een speler van Utrecht eigenlijk niet naar Ajax kan vertrekken. Zijn kritische uitspraken over de Amsterdammers, waren voor Ten Hag en Marc Overmars geen reden om door te schakelen. De fans reageerden echter wel fel. "Als speler moet je daar echt boven staan. Randzaken zijn onbelangrijk. Supporters zijn vrij kritisch op iedere speler die de overstap naar Ajax maakt. Daar moet je onverstoorbaar onder zijn."