Schlemiel Bizot reageert na horrormiddag: 'Ik begrijp het zelf ook niet helemaal'

Schlemiel Bizot reageert na horrormiddag: 'Ik begrijp het zelf ook niet helemaal'

04-10-2020 18:16
44

Marco Bizot groeide zondagmiddag uit tot dé schlemiel van het weekend. De doelman van AZ gaf twee tegengoals weg tegen Sparta, kreeg rood en zag zijn ploeg uiteindelijk een 0-4 voorsprong weggeven: na afloop trok hij het boetekleed aan.

De 1-4 van Sparta viel uit een indirecte vrije trap: Bizot had de bal twee keer achter elkaar aangeraakt bij een spelhervatting. "Ik begrijp het zelf ook niet helemaal. Ik had honderd procent de intentie om de bal stil te leggen op de vijf meterlijn, om een doeltrap te nemen. Ik gooi hem voor me uit en ik wil hem daar stilleggen en ik tikte hem aan met mijn voet, waardoor het voor de scheids leek alsof ik hem had genomen. Maar ik had hem niet genomen: dat was tenminste niet mijn intentie", liet hij weten aan FOX Sports.

De 2-4 was een afstandspoging van Dirk Abels, waarop Bizot zich verkeek. "Ik zag iedereen zich positioneren voor een voorzet. Ik dacht: ik ga erin mee, dan kan ik helpen. Waardoor ik – heel stom – de korte hoek openlaat en hij hem binnen kon schieten. Heel stom..." Tot overmaat van ramp kreeg Bizot in de slotfase rood na een tackle op Aaron Meijers. "Natuurlijk was het wild. Maar ik zat in een voorwaartse beweging om die bal te onderscheppen", aldus de doelman. "Als toch al alles tegenzat, zat dit ook tegen... Doodzonde."