Mourinho en Spurs houden huis op Old Trafford en scoren zes (!) keer

04-10-2020 19:21 Laatste update: 19:26
56

Tottenham Hotspur heeft zondagavond op Old Trafford een mokerslag uitgedeeld aan Manchester United. Manager José Mourinho leidde zijn ploeg naar een klinkende 1-6 overwinning op zijn oude club: Manchester Uniteds zwaarste Premier League-nederlaag sinds de beruchte 1-6 tegen Manchester City uit 2011.

Daar zag het na dertig seconden spelen nog niet naar uit: Manchester United kreeg vrijwel direct na de aftrap een penalty, na een overtreding van Davinson Sánchez op Anthony Martial. Specialist Bruno Fernandes mocht aanleggen: 1-0. Tottenham liet zich echter niet kisten en stond amper vijf (!) minuten later al op een 1-2 voorsprong. Tanguy Ndombele profiteerde van kolderiek geklungel door Harry Maguire, Heung-Min Son was zijn tegenstanders even later te slim en te snel af en zette Tottenham op voorsprong.

Na een half uur spelen viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Erik Lamela zocht ruzie met Martial, die zijn tegenstander vervolgens een klap gaf: de Argentijn ging vrijuit, maar Martial kreeg rood. Nog vóór rust werd het ook 1-3 en 1-4. Harry Kane strafte lichtzinnig opbouwen van Eric Bailly af en Son kon ongehinderd een voorzet van Serge Aurier binnen werken.

De gastheren moesten na rust de schade zien te beperken, maar incasseerden kort na rust opnieuw een treffer: Aurier maakte de vijfde namens Tottenham. Donny van de Beek mocht twintig minuten voor tijd nog invallen, maar de koers was allang gelopen. Een onhandige tackle van Paul Pogba leverde Manchester United zelfs nog een zesde tegengoal op: Kane benutte de tweede penalty van de wedstrijd. The Red Devils blijven na de afstraffing in eigen huis op drie punten uit drie wedstrijden steken en staan voorlopig in de onderste regionen van de Premier League.