'Ajax zwaait Lang definitief uit: huurtransfer met verplichte optie tot koop'

'Ajax zwaait Lang definitief uit: huurtransfer met verplichte optie tot koop'

05-10-2020 13:06 Laatste update: 13:14
163

Noa Lang heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Ajax. Club Brugge huurt de 21-jarige aanvaller met een verplichte koopoptie, meldt Freek Jansen van Voetbal International.

Alles wijst erop dat Lang maandag wordt gepresenteerd door Club Brugge. In Amsterdam zien ze hem niet meer terug. "Noa Lang wordt de allerlaatste transfer, denk ik", stelt Jansen op de website van VI. "Erik ten Hag wil Jurgen Ekkelenkamp niet laten gaan, maar Lang mag vertrekken en zal waarschijnlijk vandaag door Club Brugge gepresenteerd worden."

"De verwachting is dat het om een huurperiode gaat met verplichte optie tot koop. Dus hij vertrekt en gaat waarschijnlijk niet meer terugkomen bij Ajax", aldus Jansen.

Zondagavond meldden Nederlandse en Belgische media dat Lang op het punt staat Ajax te verlaten voor Club Brugge. De jeugdinternational maakte een goede indruk tijdens de voorbereiding, maar kreeg in de eerste Eredivisie-weken weinig speeltijd van Ten Hag. Jansen: "De laatste weken merkte je al dat hij steeds verder op de achtergrond belandde."

"Hij was ook niet meer als invaller in beeld. Dan kun je zo'n jongen er wel bijhouden als zoveelste keus, maar zijn perspectief was gewoon minimaal. Hij is 21 jaar en wil speelminuten maken. Hij is geen talentje meer van achttien dat net komt kijken. Ajax heeft zoveel opties, waardoor ze hem kunnen laten gaan."