Update: 'Ajax geeft toch interland-toestemming aan Mazraoui en Traoré'

Update: 'Ajax geeft toch interland-toestemming aan Mazraoui en Traoré'

09-10-2020 15:31 Laatste update: 16:07
135

Noussair Mazraoui sluit toch aan bij de selectie van de Marokkaanse ploeg. De rechtsback van Ajax werd door de Amsterdammers in eerste instantie thuis gehouden, omdat hij naar landen zou moeten reizen waar code oranje of code rood geldt.

Volgens de FIFA mag Ajax dan besluiten om spelers niet af te staan en de Amsterdammers maakten daar gebruik van. Zo bleven naast Mazraoui ook Zakaria Labyad (Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) bij Ajax. Zij reisden niet af naar hun nationale team, maar dat heeft Mazraoui nu dus wel gedaan.

Het is nog onduidelijk of Ajax toestemming heeft gegeven aan de verdediger om naar Marokko af te reizen voor de twee oefenwedstrijden die De Leeuwen van de Atlas spelen. Vrijdagavond oefenen de Marokkanen tegen Senegal en dinsdagavond wordt het duel tegen Congo-Kinshasa afgewerkt. Beide wedstrijden worden in Marokko gespeeld.

De volgende wedstrijd van Ajax staat voor zaterdag 17 oktober op de planning. Dan ontvangt het team van trainer Erik ten Hag SC Heerenveen in de Johan Cruijff Arena.

Update: het Algemeen Dagblad en De Telegraaf maken melding van het feit dat Ajax na overleg met de nationale bonden toch toestemming heeft gegeven aan Noussair Mazraoui en Lassina Traoré om interlands te spelen. Zakaria Labyad en Mohammed Kudus blijven wel in Nederland: de vrouw van Labyad staat op het punt te bevallen en Kudus kampt met een lichte blessure.