Schmidt klopte aan bij John de Jong: Denk je dat het nog mogelijk is?

Schmidt klopte aan bij John de Jong: "Denk je dat het nog mogelijk is?"

09-10-2020 19:15
128

John de Jong herhaalt het nog maar eens: niet hij, maar trainer Roger Schmidt verdient alle lof voor het binnenhalen van Mario Götze. De technisch directeur van PSV hield er geen rekening mee.

Schmidt krijgt de credits voor de sensationele Götze-transfer. De Jong wist wel dat zijn trainer contact had met de middenvelder. "Ik leg het vooral bij de trainer en Mario zelf, want Mario heeft zelf de keuze gemaakt om hier te komen voetballen", zegt De Jong tegen PSV TV.

"Ik moet de mogelijkheid openhouden dat het op de laatste dag nog zou kunnen, die kaders moet ik bewaken. Dat heb ik gedaan, maar verder zijn de credits voor Roger. Hij belde me op de laatste dag in de ochtend: denk je dat het nog mogelijk is om hem binnen te halen? Ik zei: ik zal er m'n uiterste best voor doen, laten we het proberen."

"Ik had hier zelf geen rekening mee gehouden, zo eerlijk moet ik zijn. De trainer misschien wel, hij hield contact. Ik wist dat hij de lijn open hield. Mario had verschillende opties en heeft z'n gevoel laten spreken. Hij wilde naar PSV", zegt De Jong.