FC Eindhoven kan vijftal niet opstellen: 'Zonder uitslag spelen ze niet'

FC Eindhoven kan vijftal niet opstellen: 'Zonder uitslag spelen ze niet'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 20:55za 17-10-2020 om 20:55

FC Eindhoven kon zaterdag door een opmerkelijk voorval niet over alle spelers beschikken, in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren slaagden er namelijk niet in om de coronatesten van vijf spelers tijdig aan te leveren.

Jochem Kamphuis, die de wedstrijd in goede banen moest leiden, reageerde na afloop in gesprek met FOX Sports op het voorval. "Alle spelers moeten een geldige coronatest overleggen met ons. Voor de wedstrijd hebben wij een lijst gekregen van welke spelers er een test is. De vierde official zag daaruit dat er vijf testen ontbraken. Van die spelers wisten we dus niet of ze negatief of positief waren."

Dit kwam een uur voor de aftrap aan het licht. "We hebben dan in principe nog wel een beetje tijd om die testen op tijd voor de aftrap binnen te hebben." FC Eindhoven slaagde hier echter niet in en kon vijf (!) spelers niet opstellen. "Toen ik terugkwam van de warming-up en duidelijk werd dat de testen er nog niet waren, werd het wel even spannend of het ging lukken. Helaas lukte het dus niet meer en hadden we de testen niet voor de aftrap."

De arbiter vond het vooral vervelend voor FC Eindhoven. "Ik snap dat ze er ontzettend van baalden, want de betreffende spelers waren getest. We hadden alleen geen uitslag. Ik snap dat het vervelend is, maar zonder uitslag kunnen ze gewoon niet meespelen", aldus Kamphuis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws