Update: AZ bewerkstelligt strafvermindering in Zeist, maar krijgt geen vrijspraak

Update: AZ bewerkstelligt strafvermindering in Zeist, maar krijgt geen vrijspraak

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 21:46do 22-10-2020 om 21:46

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 10:26za 24-10-2020 om 10:26

AZ hoopt zondagavond tegen ADO Den Haag te kunnen beschikken over rechtsback Jonas Svensson. De 27-jarige Noor kreeg tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo de rode kaart, maar AZ is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB.

Svensson gleed door op tegenstander Joshua John en kreeg direct rood van arbiter Christiaan Bax: het was de derde rode kaart van het seizoen voor de Alkmaarders. De KNVB had een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, in gedachten: AZ is hier echter niet mee akkoord gegaan, meldt De Telegraaf. De tuchtcommissie zal zich vrijdag buigen over de zaak: zaterdag moet blijken of Svensson vrijuit gaat of dat de rechtsback alsnog geschorst wordt.

AZ kan zich momenteel niet veel schorsingen veroorloven: de Alkmaarders moesten het tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Napoli zonder een groot aantal selectiespelers stellen vanwege een corona-uitbraak op de club. De ploeg van Slot won echter zeer verrassend met 0-1 in het Stadio San Paolo: de enige goal van de wedstrijd kwam van de voet van Dani de Wit.

Update: AZ heeft vrijdagochtend bevestigd dat het niet akkoord gaat met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Jonas Svensson. Vóór de komende speelronde buigt de tuchtcommissie zich over de zaak. AZ speelt zondagavond tegen ADO Den Haag. 

Update 24/10: De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om de schorsing van Jonas Svensson terug te brengen naar twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Dat laat AZ weten op de officiële kanalen. De aanklager betaald voetbal eiste vrijdagavond een schorsing van drie wedstrijden onvoorwaardelijk, maar dat vond de tuchtcommisie niet terecht. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Terecht dat AZ in beroep gaat?

Ja
69%
Nee
31%
(1062 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws