Bartomeu krijgt trap na van La Liga-baas en onthult: 'Families werden bedreigd'

Bartomeu krijgt trap na van La Liga-baas en onthult: 'Families werden bedreigd'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 12:28wo 28-10-2020 om 12:28

Josep Maria Bartomeu vertrok met een knal als voorzitter van FC Barcelona. Hij wist dinsdagavond nog te melden dat de Catalanen zullen toetreden tot de nog op te richten Europese Super League. La Liga-baas Javier Tebas hekelt de uitspraken van Bartomeu.

'Een ongelukkige Bartomeu kondigt op zijn laatste dag de deelname aan een denkbeeldige competitie aan, die de ondergang zou betekenen van FC Barcelona.  Dit bevestigt maar weer eens dat hij niets weet over de voetbalindustrie. Een triest einde voor een voorzitter die successen had maar de laatste tijd veel fouten maakte.'

Bartomeu besloot de eer dinsdag aan zichzelf te houden, nadat de zogeheten socios een motie van wantrouwen hadden ingediend. Veel fans en leden zien hem als verantwoordelijke van de crisis die momenteel gaande is in Camp Nou. Zo verloor Barça met 8-2 van Bayern München in de Champions League, is de financiële huishouding niet op orde en ging hij rollend over straat met Lionel Messi, die zelfs wilde vertrekken.

Bartomeu probeerde zijn hachje nog te redden door de stemming over zijn positie uit te laten stellen vanwege het coronavirus, maar aan dat plannetje weigerde de Catalaanse overheid mee te werken. Daardoor was er voor de scheidend voorzitter geen houden meer aan. "Dit is een moeilijke beslissing. Maar de laatste maanden was er geen respect voor mij en mijn collega's. Onze families werden zelfs bedreigd", onthult hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws