'Geen vervroegde presidentsverkiezingen Barça: teveel risico's door coronavirus'

'Geen vervroegde presidentsverkiezingen Barça: teveel risico's door coronavirus'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 16:46wo 28-10-2020 om 16:46

De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona worden niet vervroegd, nadat Josep Maria Bartomeu dinsdagavond bekend maakte op te stappen als voorzitter van de Spaanse grootmacht. Verkiezingen zijn nu niet mogelijk vanwege de problemen rondom het coronavirus.

Dat meldt Marca. Carlos Tusquets neemt de taken van Bartomeu op interim-basis over, totdat er volgend jaar een nieuwe president wordt gekozen. Er wordt niet verwacht dat er voor januari verkiezingen gehouden kunnen worden. Bartomeu zou oorspronkelijk tot maart 2021 president blijven in Camp Nou. Tusquets gaat zich de komende maanden bezig houden met de financiële situatie van Barcelona, maar gaat volgend jaar zelf niet meedoen aan de verkiezingen.

De positie van Bartomeu in Camp Nou was onhoudbaar geworden, nadat er door de socios (de leden van Barcelona) een motie van wantrouwen tegen hem ingediend werd. Vooral zijn aanpak in de soap rondom Lionel Messi leverde Bartomeu de nodige kritiek op. Bartomeu stond sinds 2014 als voorzitter aan het roer bij Barcelona.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws