Koeman kan opgelucht ademhalen: 'Hopelijk kan ik langer bij City blijven'

Koeman kan opgelucht ademhalen: 'Hopelijk kan ik langer bij City blijven'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 07:52za 31-10-2020 om 07:52

Laatste update: zaterdag 31 oktober 2020 om 08:03za 31-10-2020 om 08:03

Als het aan presidentskandidaat Víctor Font ligt, keert Pep Guardiola terug bij FC Barcelona. De manager van Manchester City drukt de geruchten over een terugkeer naar Camp Nou echter razendsnel de kop in.

"Ik ben ongelooflijk gelukkig bij Manchester City", reageert Guardiola op de uitspraken van Font, geciteerd door The Telegraph. "Ik ben heel blij om in Manchester te zijn en hopelijk kan ik een goede prestatie leveren dit seizoen, zodat ik langer kan blijven."

Het contract van de Catalaan bij de Premier League-grootmacht loopt komende zomer af. Font hoopt, net als concurrent en oud-voorzitter Joan Laporta, op een terugkeer van clubiconen als Guardiola, Xavi, Andrés Iniesta en Carles Puyol bij Barcelona. "Dat zijn allemaal legendes die van Barcelona houden, maar niet voor Barcelona werken. We moeten hen terughalen om bijvoorbeeld de Champions League weer te winnen. Dat is ook cruciaal voor Lionel Messi."

Op dit moment is Ronald Koeman trainer van de Catalanen. Font gaf in eerste instantie aan dat hij de Nederlander wil vervangen door Xavi, maar krabbelde later terug. Die laatste moet het project gaan leiden. Welke functie Font voor Guardiola in gedachten heeft, laat hij in het midden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws