Vervanger van geblesseerde Van Dijk maakt indruk: 'Het is een monster in de lucht'

Vervanger van geblesseerde Van Dijk maakt indruk: 'Het is een monster in de lucht'

02-11-2020 07:19 Laatste update: 07:26
11

Nathaniel Phillips werd zaterdagavond door Liverpool-trainer Jürgen Klopp voor de leeuwen gegooid tijdens de competitiewedstrijd tegen West Ham United. De 23-jarige verdediger kon na zijn verdienstelijke optreden rekenen op lovende woorden van zijn trainer.

"Hij is een briljante jongen, een slimme jongen en intelligent. In de lucht is hij een monster en hij houdt van duels op het veld. Hij was geweldig in zijn eerste wedstrijd. Iedereen kan zich voorstellen hoe spannend dat kan zijn na zo lang wachten", begint Klopp tegen de BBC.

Klopp gaf Phillips de kans door de afwezigheid van Virgil van Dijk, Joël Matip en Fabinho. Eerder speculeerde Klopp dat hij voor andere opties zou kiezen, maar hij gaf uiteindelijk toch het vertrouwen aan Phillips, die afgelopen zomer bijna was vertrokken bij Liverpool. "In de zomer waren er vier teams die hem wilden", legt Klopp uit.

Onder meer Championship-club Swansea City was concreet. "Het was duidelijk dat hij zou vertrekken en daar had ik vrede mee, maar het kwam niet rond. Goed voor ons. Hij was deze wedstrijd helemaal top en heeft het team enorm geholpen", rondt Klopp zijn lofzang over Phillips af.

Liverpool won zaterdagmiddag in eigen huis met nipte cijfers van West Ham. Invaller Diogo Jota maakte vijf minuten voor tijd de bevrijdende 2-1. Door de zege blijft Liverpool koploper in de Premier League, met zestien punten uit zeven wedstrijden.