Giakoumakis op weg naar Van 't Schip: 'Ik sta op de lijst, daar gaat het om'

Giakoumakis op weg naar Van 't Schip: 'Ik sta op de lijst, daar gaat het om'

08-11-2020 07:52 Laatste update: 10:03
28

Giorgis Giakoumakis beleefde zaterdagavond een bijzondere wedstrijd namens VVV-Venlo tegen Heracles Almelo. De Griekse spits miste een strafschop in de eerste helft, maar stelde in de slotfase van het duel de zege veilig voor de Venlonaren.

"Jammer genoeg voor mij en mijn team had ik niet mijn beste dag tegen Heracles", stak een opgeluchte Giakoumakis zaterdagavond na afloop van wal tegen FOX Sports. "Gelukkig maakte ik het in de tweede helft nog een beetje goed."

De aanvalsleider van VVV miste in de eerste helft een strafschop. "Hij was niet eens heel slecht genomen, maar ik maakte hem niet. Die rebound moet ik vervolgens natuurlijk maken."

In de tweede helft veroorzaakte Giakoumakis tot overmaat van ramp ook nog een penalty, waardoor Heracles langszij kwam. "Ik dacht dat ik de bal had, dat ik voor Robin Pröpper kwam. Maar dat was dus niet zo, natuurlijk was dit een penalty. Toen de scheidsrechter floot wist ik dat het foute boel was."

In de slotfase trok VVV de overwinning toch nog naar zich toe, Giakoumakis tikte een voorzet van Guus Hupperts van dichtbij binnen. "Ja, toen kwam alles eruit want het was een verschrikkelijke avond voor mij. Gelukkig pakten we nog de drie punten."

De spits mag zich na dit weekend voor het eerst melden bij de Griekse nationale ploeg. De Nederlander John van ’t Schip is de bondscoach van de Grieken, maar Giakoumakis denkt niet dat hij daarom eerder opgeroepen is. "Ik speel goede wedstrijden en maak doelpunten in een Europese competitie. Ach ja, en ik sta op de lijst, daar gaat het om", aldus Giakoumakis.