Götze 'trainer in het veld': 'Eerst tegenstander analyseren, dan naar het midden'

Götze 'trainer in het veld': 'Eerst tegenstander analyseren, dan naar het midden'

09-11-2020 14:58
69

Mario Götze voegt heel wat voetbalintelligentie toe aan PSV, heeft Aad de Mos geconstateerd. De 73-jarige oud-trainer uit Den Haag ziet Götze als een 'trainer in het veld', laat hij weten in een item voor het Eindhovens Dagblad.

De 63-voudig Duits international – die weer mag dromen van een oproep voor Die Mannschaft – maakte zondagavond tegen Willem II zijn derde goal in zes Eredivisie- en Europa League-optredens. Zijn toegevoegde waarde was echter nóg groter, merkte De Mos.

"Ik vind het een beetje een trainer in het veld", aldus de analist, die tussen 1993 en 1995 trainer in Eindhoven was. "Hij gaat de eerste tien minuten aan de zijkant van het veld kijken, waar de sterke en zwakke punten van de tegenpartij liggen. Als hij dat geanalyseerd heeft, komt hij naar het midden. Gaat hij met zijn handel beginnen en laat hij anderen beter spelen."

Volgens De Mos is Götze ook buiten het veld van waarde voor PSV. "Ik denk dat veel spelers zich daaraan optrekken. Niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen, in individuele gesprekken met hem. Het is een aangename speler om naar te kijken. Ik heb begrepen dat hij ook een zeer aangename jongen in de groep is."