De Boer verklaart wijzigingen: 'Denzel was na zestig minuten vrij doods'

De Boer verklaart wijzigingen: 'Denzel was na zestig minuten vrij doods'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 20:48wo 18-11-2020 om 20:48

Bondscoach Frank de Boer heeft tegenover de NOS gereageerd op zijn Oranje-opstelling, waarin vier spelers zijn vervangen. Backs Denzel Dumfries en Owen Wijndal maken plaats voor Hans Hateboer en Patrick van Aanholt, terwijl Calvin Stengs en Donyell Malen de posities van Steven Berghuis en Luuk de Jong overnemen.

De Boer sprak tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag al over 'frisse benen': de Oranje-eindverantwoordelijke wil dan ook waken voor overbelasting bij zijn spelers. "Owen heeft twee keer bijna negentig minuten gespeeld. Denzel komt van corona en heeft twee weken niet getraind bij zijn club. Daarna heeft hij negentig minuten gespeeld en hier anderhalve wedstrijd", aldus De Boer. "Uiteindelijk moet iedereen fris terug naar zijn club. Natuurlijk wil je resultaat halen, maar je wil ook geen risico's nemen. Na zestig minuten was hij vrij doods, om het in voetbaltermen te zeggen."

Ook Luuk de Jong en Berghuis moesten plaatsmaken. "Luuk heeft heel veel minuten gespeeld, twee keer negentig. Hetzelfde geldt voor Steven, hij heeft ook veel minuten gemaakt. Calvin heeft het ook goed gedaan, dat vertrouwen wil ik hem dan schenken. Donyell zit in een goed momentum, dat kan hij nu laten zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Oranje van de Polen winnen?

Ja
55%
Nee, het wordt gelijk
18%
Nee, Oranje verliest
27%
(697 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws