'Schuurs was echt van slag na hartproblemen Blind, dat raakt hem veel harder'

'Schuurs was echt van slag na hartproblemen Blind, dat raakt hem veel harder'

19-11-2020 12:46
24

Perr Schuurs laat zich niet snel van de wijs brengen door complimenten of kritiek. Dat stellen zijn ouders in gesprek met Voetbal International.

Onder meer na het Champions League-duel met Liverpool stond de twintigjarige verdediger van Ajax in de schijnwerpers. Michael Owen noemde hem de nieuwe Matthijs de Ligt, terwijl er in Nederland juist kritiek is op zijn spel in het miljardenbal. "Perr blijft er vooralsnog koeltjes onder. Daar zijn we heel trots op", zegt zijn moeder Monique.

"Er komt veel op zo'n jongen af", vervolgt zijn moeder. "Natuurlijk heeft Perr ook weleens een mindere dag. Daar praat hij dan ook met ons over. Maar weet je wanneer hij echt van slag was? Toen Daley Blind naar de kant ging met zijn hartproblemen. Dat raakt hem veel harder."

Schuurs komt uit een topsportgezin en kreeg al op jonge leeftijd mediatraining van zijn vader. "Je moet als sporter je club kunnen verkopen", meent Lambert, voormalig tophandballer. "Hier in de kamer hebben we geoefend met de kinderen. Gewoon op de bank, interviews terugkijken. Niet alleen maar ja zeggen, trucjes aanleren. Vragen herhalen, er een echt gesprek van maken en niet constant aan je gezicht zitten. Topsport zit 'm in de details."