Ik vond ons met elf tegen elf beter dan met tien tegen elf

"Ik vond ons met elf tegen elf beter dan met tien tegen elf"

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 17:08zo 22-11-2020 om 17:08

Fortuna Sittard-aanvoerder Jorrit Smeets had iets uit te leggen na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Limburgers kwamen al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong én kwamen na een klein kwartier tegen tien man te staan: uiteindelijk stond er echter een 1-3 uitslag op het bord.

Fortuna kon niet profiteren van de vroege rode kaart voor Orkun Kökcü. "Waar dat door kwam? Aan de bal niet goed genoeg, denk ik", reageerde Smeets tegenover FOX Sports. "Je ziet dat wij het spel moeten gaan maken, maar dat was niet goed genoeg vandaag (zondag, red.). Ze konden het veel te makkelijk belopen: te weinig creativiteit, te weinig momenten waarop we ze echt pijn konden doen. Ik denk niet dat we hele grote kansen hebben gehad en ik vond ons met elf tegen elf beter dan met tien tegen elf."

Op de achterstand speelde de zoektocht naar een opvolger van trainer Kevin Hofland: Sjors Ultee was tegen Feyenoord de eindverantwoordelijke, maar Fortuna lijkt op zoek te gaan naar een buitenlandse trainer. "Wie het moet worden? Ik heb geen flauw idee, maar dat maakt me ook niet uit", aldus Smeets, die echter vertrouwen bleef houden in de hekkensluiter van de Eredivisie. "Ik denk dat we hebben laten zien dat we strijdbaar zijn. Ook nog genoeg verbetering te zien, maar we kunnen door met het eerste deel en positief blijven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws