Ook consternatie in Alkmaar na bedenkelijke rode kaart: 'De VAR is gewoon kut'

Ook consternatie in Alkmaar na bedenkelijke rode kaart: 'De VAR is gewoon kut'

22-11-2020 23:13
62

Michael de Leeuw houdt zich na afloop van de wedstrijd tussen FC Emmen en AZ niet in over de videoscheidsrechter. Lucas Bernadou kreeg een rode kaart nadat arbiter Marc Nagtegaal naar het scherm was geroepen.

De verdediger van Emmen zou op de voet zijn gaan staan van Jonas Svensson van AZ. VAR en scheidsrechter bekeken de beelden lang en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat de debuterende Fransman een rode kaart moest krijgen. "Die VAR is gewoon kut", zegt De Leeuw na afloop onomwonden voor de camera van FOX Sports.

Hij had het moment niet gezien, maar vond het alsnog belachelijk dat er rood werd getrokken. "Weet je waarom?", begint de spits van Emmen zijn uitleg. "Als de scheids er zo lang over doet om tot de conclusie te komen dat het rood is, vind ik het geen rood. Als je er zelf al veel te lang over doet, dan ga je heel erg lang kijken. Dan vind je altijd wel wat."

AZ won met 1-0 van FC Emmen, maar werd fors onder druk gezet door de tien Drenten. Er werd ook nog een bal al dan niet achter de doellijn weggehaald en een kopgoal van De Leeuw werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie