'Ik hoorde Slot en Feyenoord al een paar dagen geleden, toen geloofde ik het niet'

'Ik hoorde Slot en Feyenoord al een paar dagen geleden, toen geloofde ik het niet'

06-12-2020 11:42 Laatste update: 11:57
98

Henk van Stee is verbijsterd door het vertrek van Arne Slot bij AZ. De trainer sprak in het geheim met Feyenoord en werd zaterdag weggestuurd uit Alkmaar. Van Stee, technisch directeur van Sparta, hoorde de geruchten de laatste dagen al.

"Slot had in zijn achterhoofd moeten weten dat het op een gegeven moment zou uitkomen", zegt Van Stee bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik hoorde het al een paar dagen geleden, toen geloofde ik het niet. Ik kon niét geloven dat Slot weg zou gaan bij AZ."

Na het aangekondigde vertrek van Dick Advocaat waren er wel meer kandidaten, aldus Van Stee. "In de geruchtenstroom is het logisch dat Slot er ook bij zit, want hij doet het geweldig. Maar ik dacht dat het hem niet zou gaan worden, dus ik was verbaasd, echt verbaasd dat het waar was dat hij op non-actief is gezet bij AZ."

Van Stee is benieuwd wat er nu gaat gebeuren. "Ik weet niet of hij naar Feyenoord wil, dat heeft hij nog niet uitgesproken. Als ze afspraken hebben gemaakt, vind ik dit (breuk met AZ, red.) terecht. Mensen als Huiberts en Eenhoorn heb ik hoog zitten, die doen dit niet zomaar."

Als technisch directeur van Sparta weet Van Stee dat er ook wordt getrokken aan trainer Henk Fraser. Wat zou hij in het 'Slot-scenario' doen? "Allereerst geloof ik niet dat Fraser dat doet, maar mijn eerste gedachte zou ook zijn: à la minute weg."