'Als je Zlatan boos wilde maken in zijn Ajax-tijd, moest je hem giraffe noemen'

'Als je Zlatan boos wilde maken in zijn Ajax-tijd, moest je hem giraffe noemen'

08-12-2020 12:41
38

Wamberto denkt met ontzettend veel plezier terug aan zijn periode bij Ajax. Tussen 1998 en 2004 speelde de Braziliaan in Amsterdam en vooral de samenwerking met Zlatan Ibrahimovic staat hem nog bij.

De Zweedse spits, tegenwoordig nog steeds actief op bijzonder hoog niveau bij AC Milan, bedacht bijnamen voor zijn medespelers. "Hij plakte foto's van dieren op de kleedkamerkastjes en had voor iedereen een ander dier", herinnert Wamberto zich in gesprek met VICE Sports. "Bij mijn kastje hing een muis. Hij noemde mij een Braziliaans muisje."

Wedden

Meer odds

Toen Ibrahimovic een koekje van eigen deeg kreeg van zijn ploeggenoten bij Ajax, kon hij dat niet waarderen. "We wilden hem een keer terugpakken en printten een foto van een giraffe uit", vertelt een lachende Braziliaan. "Die plakten we bij hem op zijn kastje. Hij was woest en wilde weten wie dat had gedacht. Als je Zlatan in die tijd boos wilde maken, moest je hem giraffe noemen."

Ook bij de beruchte ruzie met de Egyptenaar Mido speelde Wamberto een rol. "Toen sprong ik nog tussen die reuzen in! Andere jongens moesten daarna nog regelmatig lachen om dat beeld van mij als vredestichter."