'Atalanta 'tikkende tijdbom' tegen Ajax door ruzie tussen trainer en sterspelers'

'Atalanta 'tikkende tijdbom' tegen Ajax door ruzie tussen trainer en sterspelers'

09-12-2020 11:15
34

Het is erg onrustig bij Atalanta in de aanloop naar het cruciale Champions League-treffen met Ajax. Er is sprake van een ruzie tussen sterspeler Alejandro 'Papu' Gómez en trainer Gian Piero Gasperini, waarbij laatstgenoemde onder druk staat.

De sfeer in de kleedkamer van La Dea is op dit moment 'erg gespannen', zo beschrijft Sportmediaset de situatie in Bergamo. In de rust van de wedstrijd tegen FC Midtjylland (1-1) kregen Gómez en Gasperini het met elkaar aan de stok omdat de aanvaller de aanwijzingen van zijn trainer niet opvolgde. Daarbij koos Josip Ilicic, een andere aanvaller van de club, de kant van Gómez.

De twee werden afgelopen weekend zelfs buiten de selectie gelaten voor de competitiewedstrijd tegen Udinese, die vanwege hevige regenval uiteindelijk niet gespeeld werd. Ondertussen doen er geruchten de ronde dat Gasperini zal aftreden na de wedstrijd tegen Ajax. De clubpresident ontwijkt vragen over de toekomst van de trainer, maar volgens het Italiaanse medium is de club op dit moment een tikkende tijdbom.

Woensdagavond strijden Atalanta en Ajax om een ticket voor de laatste zestien van de Champions League. De Amsterdammers moeten winnen om zich, samen met Liverpool, naar de knock-outfase te kunnen begeven. Atalanta heeft genoeg aan een gelijkspel. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint om 18.55 uur.