Koeman slaat van zich af bij Barcelona: 'Dat is niet waar, dat is een leugen'

Koeman slaat van zich af bij Barcelona: 'Dat is niet waar, dat is een leugen'

12-12-2020 13:56
26

Ronald Koeman heeft van zich afgebeten na de kritiek in de Spaanse media de afgelopen dagen. De keuzes van de Nederlandse trainer zouden onder meer door de spelers van FC Barcelona betwist worden. Maar daar is volgens hem niets van waar.

Vooral het 4-2-3-1 systeem is onderwerp van gesprek. Een deel van de selectie zou liever terugvallen op het vertrouwde 4-3-3 na de nederlagen tegen Cádiz en Juventus. "Dat is niet waar, dat is een leugen", zegt Koeman op de persconferentie in aanloop naar het La Liga-duel met Levante. "Ik praat elke dag met de spelers en zij hebben niets tegen mij gezegd over het systeem."

Ook bestrijdt Koeman dat zijn spelers moeite hebben met de wijze waarop hij openlijk kritiek uit. "Ik probeer mijn spelers altijd te respecteren. Maar we spelen bij Barça wel op een niveau dat als er fouten gemaakt worden, het gezegd moet kunnen worden. Ik 'vermoord' mijn spelers niet. Als ik iets over een speler zeg, dan is dat omdat ik het al met hem heb besproken."

De Nederlander voelt nog altijd steun in de kleedkamer. "Als je het vertrouwen van de spelers niet hebt, kun je niet werken. Maar natuurlijk maak ik mij zorgen over de resultaten en proberen we dingen te verbeteren, we zullen moeten opstaan."

Koeman weigert het desondanks al te negatief te zien. "We hebben elf treffers tegen gekregen: twee waren penalty's, twee hoekschoppen en drie persoonlijke fouten. We zijn het team dat de meeste kansen heeft gecreëerd in La Liga. Dát is ook te danken aan ons systeem."