'Promes wilde aangifte indirect voorkomen, politie Amsterdam werd getipt'

'Promes wilde aangifte indirect voorkomen, politie Amsterdam werd getipt'

13-12-2020 15:46
159

De Telegraaf komt zondagmiddag met meer details over de arrestatie van Quincy Promes. De politie Amsterdam werd getipt, waarna de zaak aan het rollen werd gebracht. Ook zou Promes bij het slachtoffer 'indirect' een poging hebben gedaan om een aangifte te voorkomen.

De tip kwam binnen via het Team Criminele Inlichtingen (TCI), schrijft De Telegraaf op basis van bronnen. Dat wordt ook bevestigd door de advocaat van het slachtoffer. 'Promes zou volgens de bronnen geprobeerd hebben om indirect het slachtoffer ertoe te bewegen om af te zien van het doen van aangifte', aldus de krant. "Mijn cliënt betwist dit niet, maar wil het nu ook niet bevestigen", laat de advocaat weten aan De Telegraaf.

Promes  zou eind juli op een feest een familielid hebben gestoken nadat er ruzie was ontstaan. Een maand geleden werd aangifte gedaan door het slachtoffer, waarna Promes zondag is gearresteerd.

Promes zou het slachtoffer na een ruzie in zijn knie hebben gestoken. Hij wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Daar staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar op. Promes zit in ieder geval tot maandag vast.