Blind: 'Ik wacht op goed moment om mijn verhaal te vertellen, het hele verhaal'

Blind: 'Ik wacht op goed moment om mijn verhaal te vertellen, het hele verhaal'

21-12-2020 13:21 Laatste update: 13:22
56

Voor Daley Blind was het jaar 2020 in veel opzichten een bewogen jaar. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg hij, tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC, een schok van zijn ingebouwde ICD-kastje. Het zorgde voor flink wat schrik.

Dat geeft Blind aan in gesprek met Het Parool. Hij wil niet te diep ingaan op de situatie. Blind draagt een ICD-kastje, een soort defibrilator, sinds hij een tijd terug te maken kreeg met een ontstoken hartspier. "Dat kastje ging tegen Hertha BSC ineens af. Ik kreeg een schok", vertelt Blind. "Dat doet iets met je, fysiek en mentaal, maar ik voel me tegelijkertijd ook in goede handen. Ik heb al een jaar een vaste crew om me heen, van medisch specialisten, artsen, fysiotherapeuten. Ik kreeg al snel groen licht om weer te mogen trainen."

Blind reageert kort op het voorval tegen Hertha, maar zoekt nog een goed moment om zijn verhaal uit de doeken te doen. Daar is het volgens hem nu nog niet de tijd voor. "Ik wacht op een goed moment om mijn verhaal te vertellen. Het hele verhaal, hoe het echt is gegaan. Hoe ik me daarbij voelde. Het is beter om dat niet op te delen in brokjes voor verschillende media. Nu is het nog niet het juiste moment daarvoor. Misschien na mijn carrière."

Er waren veel mensen die Blind adviseerden om te stoppen met voetbal, maar zelf wilde hij daar niet aan denken. "Vaak zeggen mensen: het is maar voetbal, je hebt genoeg verdiend, stop lekker. Maar ik voetbal niet voor geld, status, of erkenning. Ik doe het omdat ik voetbal het állerleukste vind. Binnen die krijtlijnen ben ik nog steeds dat kleine jongetje. Op het veld vergeet je alles. In de periode waarin ik het heel moeilijk had, snakte ik naar het veld."